01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Jak je to možný? A sliby chyby …

ikona video 20x100

 Žena a muž neměli řídit, přesto za volant usedli. Po pozitivním testu na drogy se řidička zeptala: „Jak je to možný?“ Zjevně opilý muž zase po opakovaném upozornění hlídce slíbil, že nikam nepojede … přesto se rozjel.
Na benzínové stanici v Olbrachtově ulici si autohlídka všimla roztěkané ženy, která se třásla a ošívala. Posléze nasedla do auta a rozjela se do ulice Na Strži, kde ji po pár metrech hlídka zastavila kvůli podezření, že je pod vlivem alkoholu či drog. Navíc si zapomněla rozsvítit. Test na alkohol byl u 37leté řidičky negativní, ten na drogy ale ukázal pozitivní výsledek.
Bílé auto odbočující z Fejfarovy ulice do Bryksovy zastavila hlídka kolem půl třetí ráno. Vozidlo jí nebylo neznámé. Kolem půlnoci na něj byli strážníci upozorněni. Dle oznamovatele stálo delší dobu nastartované na parkovišti. Když k němu přijeli, stál u něj muž a kolem něj bylo několik prázdných lahví od alkoholu. Hlídka ho opakovaně upozornila na to, aby si rozhodně za volant nesedal, což jí slíbil. Po zastavení se 29letý řidič nejprve odmítl podrobit dechové zkoušce, ale ještě před příjezdem státních kolegů si to rozmyslel. Nadýchal téměř 1,5 promile.
Oběma případy se nyní zabývají policisté.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy