01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy únor 2022

Dobrý den, rád bych touto cestou poděkoval Vašemu kolegovi strážníkovi, p. Danielu Č., který v Kladně dne 1. 2. 2022 v odpoledních hodinách svým přístupem zajistil prvotní lékařské ošetření a dále přivolal telefonicky rychlou záchrannou službu. Moje manželka a náš pes byli napadeni americkým stafordem, který se utrhl majiteli z vodítka a mojí manželce způsobil krvácivé hluboké poranění ruky. Také telefonicky vyrozuměl OD PČR, který na místo vyslal hlídku OHS PČR. Díky svědectví Vašeho kolegy, byl hlídkou PČR majitel psa dohledán. V  současné době se tak manželka může léčit pouze se zraněním ruky a nemusí podstoupit léčbu s podezřením na pokousání psem se vzteklinou. Výše jmenovaný uvedl, že pracuje u MP Praha. Proto snad bude naše poděkování směřovat Vaší prostřednictvím přímo k jeho osobě. Jsme rádi, že ve Vašem sboru máte kolegy, na které můžete být dostatečně hrdí. Ještě jednou velice děkujeme. Martin a Lenka K., Kladno.

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych touto formou vyslovil poděkování posádce hlídkového vozu MP, která se v úterý 15. 2. 2022 v 00.12 hodin v ulici U Lužického semináře na Praze 1 profesionálně postarala o moji nemocnou tchýni (ročník 1938) a zajistila její odvoz do Vojenské nemocnice ve Střešovicích. Díky jejich zásahu se jí dostalo po téměř 14 hodinách bloudění po Praze lékařské péče a nepochybně tak byla ušetřena horších následků, pokud by byla nucena strávit mrazivou noc na ulici. Velmi bych uvítal možnost poděkovat vhodným způsobem posádce osobně, pokud je to trochu možné. V dokonalé úctě Vladimír L.

Dobrý den, ráda bych touto cestou poděkovala paní Vitáskové, která je služebně zařazena jako strážník okrskář na služebně Praha 9 Prosek. Díky její místní a osobní znalosti a zároveň velké ochotě se naší policejní součásti podařilo vypátrat a následně předvést podezřelého k provedení procesních úkonů. Velmi si vážíme takovéto spolupráce mezi jednotlivými organizacemi. S přátelským pozdravem por. Ing. Karolína Hájková, Obvodní ředitelství policie Praha III.

Dobrý den, ráda bych touto cestou poděkovala hlídce MP, která přijela na nouzové volání v  neděli 20. února večer do Vršovic. Pomohli v rodině přesunout pacienta, který spadl na zem. Chovali se velmi profesionálně, přitom galantně, uctivě a lidsky. Vypadali jako rytíři ve zbroji, s respirátorem místo hledí. Pracuji jako sestřička v domácím hospici Cesta domů a dobrých zkušeností s Vašimi strážníky máme mnoho. Rodinám, nejen našich pacientů, jsou oporou v  těžkých situacích. Prosím, poděkujte jim všem! Přeji jim všem hodně sil, trpělivosti i radosti z jejich práce! V úctě Anna K.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy