01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy září 2021

Dobrý den, chtěl bych ještě jednou poděkovat dvěma strážníkům MP Praha, za pomoc při akci na Polském velvyslanectví v sobotu 4. září. Byli jsme s EDUbusem požádáni o účast na akci Polské dny v  zahradách. Při odjezdu z akce, vzhledem k složitosti výjezdu, jsem požádal dva strážníky na místě o  pomoc. Nejen, že ochotně pomoc přislíbili, ale iniciativně navrhli řešení, které bylo lepší a schůdnější než naše plánovaná varianta. Bohužel mne nenapadlo se jich zeptat na jméno či si zapamatovat služební čísla, ale věřím, že to nedělali pro pochvalu. Tak bych chtěl takto aspoň obecně poděkovat MP Praha za práci, kterou v ulicích odvádíte. Děkuji. D. B. 

Dobrý den, pane řediteli MP Praha, vážení pánové, chtěla bych tímto velmi poděkovat a ocenit přístup Vašeho kolegy (znám pouze služební číslo) 2270. Nějakou dobu řeším stanovou kolonii v Ďáblickém lese. Při včerejší procházce s rodinou lesem,  jsme v blízkosti dotčeného místa zastihli Vašeho kolegu na kole. Překvapila mě osobního odvaha Vašeho kolegy, který sám na kole jezdí toto místo monitorovat. Na místě nám objasnil ustanovení platné legislativy, na základě kterých MP postupuje při potírání působení těchto lidí v lesním porostu. Jeho přístup byl nejen profesionální, ale i velmi lidský. Obávala jsem se strážníka oslovit, ale uklidnil mě, že má sám tři děti, že chápe moje obavy o bezpečnost návštěvníků lesa a rezidentů žijících v oblasti Ďáblic a Dolních Chaber. V dnešní době je takovéto setkání  pohlazením po duši. Velmi bych se přimlouvala, kdyby nadřízený zohlednil profesionalitu a  osobní nasazení tohoto kolegy. Děkuji. Věra B., Úřad MČ Praha 4.

Dobrý den, paní Seifertová, chtěl bych Vašim prostřednictvím velice poděkovat panu řediteli Šustrovi za podporu a Vám za spolupráci při organizaci Dne otevřených dveří Komunitního centra pro válečné veterány Praha a Rothmayerovy vily. Ukázky byly vynikající a jejich aktéři naprosto profesionální. V  neposlední řadě bych chtěl také poděkovat za účast ředitele obvodního ředitelství Praha 6, pana Kovandy, který na výše uvedené akci Městskou policii Praha reprezentoval. Budeme velice potěšeni, pokud při nějaké z dalších příležitostí navážeme na tuto úspěšnou spolupráci mezi Městkou policií Praha a Komunitním centrem pro válečné veterány Praha. S pozdravem a přáním hezkého dne npor. Ing. Tomáš Vopálenský, vedoucí starší důstojník, Oddělení zabezpečení služeb a komunitní péče o  válečné veterány.

Dobrý den, chtěli bychom touto cestou poděkovat dvěma městským strážníkům, kteří v sobotu 4. 9. 2021 asi v 9.15 hod. přivezli našeho syna Michala domů. Syn měl poraněnou nohu a nemohl jít. Ještě jednou moc děkujeme. Jitka O., Praha 6 - Řepy.

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych Vám tímto poděkoval za zajištění aktivní účasti Městské policie hl. m. Prahy v rámci představení a prezentace složek integrovaného záchranného systému včetně prezentace psovodů, jízdní policie, jízdy zručnosti i ukázky techniky, které se uskutečnilo ve čtvrtek 9. září 2021 u příležitosti konání „Dne bezpečnosti". Městská část Praha 11 tuto akci uspořádala jako součást pravidelných každoročních oslav narozenin Jižního Města a programu Dnů Prahy 11. S pozdravem Pavel Krčílek, Úřad MČ Praha 11.

Dobrý den, pane řediteli. Přijměte, prosím, naše velké poděkování vaší Jízdní skupině, která se zúčastnila námi pořádaného Dětského dne s IZS v Jiříkově. Celá ukázka byla naprosto profesionální, stejně jako vystupování a chování vašich příslušníků, zároveň ale hodně přátelské a  vstřícné. Koně se dětem a ostatním zúčastněným moc líbili, bylo obdivuhodné pozorovat jejich ochotu pracovat pod odborným vedením jezdců a jejich pomocníků pro ukázku. Ještě jednou děkujeme za vynikající spolupráci. Na příští rok v červnu, v neděli 12. 6., bychom vás opět rádi pozvali na náš Dětský den, včas si začátkem příštího roku zažádáme. Vaši příslušníci už měli nějaké plány, jak by to příště mohlo probíhat, i s např. vaším skákacím hradem. S přáním úspěšného čtvrtka Jarda Vörös, předseda spolku Aktivní pes, Jiříkov.

Dobrý den, píši za naši ambulanci. Včerejší den byl hodně náročný a náš městský strážník nám velmi pomohl. V první řadě byl přivolán k našemu nespolupracujícímu pacientovi, ze kterého jsme měli strach. Profesionálně zajistil uklidnění pacienta i doprovodu a poté vyčkal na přivolanou PCR. Celou dobu neopustil prostory ambulance, aby zajistil naše bezpečí. Chvilku poté se v prostorách toalet pacientů objevila pod vlivem silných drog mladá slečna, která byla nebezpečná nejen sobě, ale i okolí. Městský strážník ji zpacifikoval na zem a držel ji do doby příjezdu posil, poté PČR a záchranné služby. Chtěli bychom mu vyslovit obrovskou pochvalu. Nebýt jeho dvojitého skvělého zásahu, nevíme, jak by celá situace dopadla. Děkujeme za to, že tu pro nás je, kdykoliv je potřeba. S úctou a pozdravem sestra A., Dolní Měcholupy.

Krásný den pane řediteli, dovoluji si předat pochvalu a připojit se za naši městskou část. Máme tu strážníka, na kterého můžeme být právem pyšní a který odvádí skvělou práci. Má lidský vhled do problémů a profesionální přístup, a jsme moc rádi, že ho tu máme. S pozdravem Jana Doláková, starostka MČ Praha – Dolní Měcholupy.

Vážený pane řediteli, jménem Spolku pro ochranu přírodní rezervace a hradu Krašov, Vám děkuji za to, že se členové MP Praha mohli zúčastnit oslav 90. výročí našeho spolku. Jedná se hudební skupinu DIXI BAND MP Praha  pod vedením Pavla Šorka a skupinu zabezpečení pod záštitou Petra Řádka, která nám instalovala výstavnický systém na výstavu pořádanou k tomuto výročí. Děkuji Vám za dnes již letitou spolupráci mezi MP Praha a naším Spolkem pro ochranu přírodní rezervace a hradu Krašov. Jaroslav Sklenář, předseda spolku.

Dobrý den, ráda bych ještě i touto cestou poděkovala za spolupráci npor. Mgr. Marku P., npor. Bc. Janu Š. a strážníku Karlu K. Ve dnech 14. a 15. 9. 2021 vykonal Úřad MČ Praha 21 správní exekuci v areálu bývalých výzkumných ústavů v Praze Běchovicích. O spolupráci jsme z důvodu obavy o bezpečnost našich zaměstnanců požádali Policii České republiky a Městskou policii hl. m. Prahy. Výkon exekuce je v tuto chvíli ze strany našeho úřadu ukončen. Všichni výše zmínění nám vyšli bez problému vstříc, zajistili bezpečnost našich úředníků i zaměstnanců prováděcí firmy v areálu. A to přesto, že veškeré informace obdrželi na poslední chvíli. V průběhu exekuce nedošlo k žádnému většímu incidentu, který by bylo nutno řešit. Velmi oceňuji profesionální přístup všech zúčastněných zaměstnanců PČR i MP Praha. Děkuji za kvalitně a profesionálně odvedenou práci a za výbornou dlouhodobou spolupráci. Pokud by byla kdykoliv potřeba spolupráce našeho úřadu, neváhejte se na mne obrátit. Přeji všem klidný zbytek dne. S pozdravem Ing. Šárka Zátková, tajemnice ÚMČ Praha 21.

Dobrý den,  21. září ráno mi strážník č. 2528 s kolegou z pobočky Korunní 734 sdělili, že mám otevřené auto včetně okýnek a s klíči v zapalování. Vlastní nezodpovědností jsem se málem připravila o automobil a oni to zjistili, vyhledali mě a informovali. Tímto jim oběma děkuji za profesionální, milý a lidský přístup. Ludmila CH.

Dobrý den, chtěly bychom touto cestou poděkovat za pěkně připravený program pro děti předškolního věku na oddělení Jízdní skupiny MP na Praze 7. V úterý 21. 9. jsme měly s dětmi možnost zúčastnit se preventivní přednášky o zásadách bezpečného chování při kontaktu se zvířaty a zároveň jsme zhlédly praktickou ukázku výcviku služebních koní MP Praha. Přístup všech přítomných policistů/policistek k  našim dětem byl velmi vstřícný, děti naslouchaly s respektem a pozorovaly vše se zájmem. Program svou délkou byl adekvátní věkové kategorii předškolních dětí. Oceňujeme přirozenost a obratnou reakci na dětské otázky. Pro děti i pro nás učitelky (první zkušenost s přednáškou policistů v terénu) to byl silný zážitek. Rady od uniformovaných osob zanechaly v dětech vědomosti, na něž se dá navázat během vycházek se školkou nebo s rodiči. Děti potěšily předměty (reflexní páska a medvídek) pro zviditelnění v silničním provozu, které při loučení dostaly. Děkujeme a věříme, že budeme mít ještě příležitost k podobnému setkání. Vážíme si času a zájmu pořádat tyto programy. Za třídu Soviček z MŠ Škrábkových, Praha – Letňany, učitelky Iveta H. a Zhanna S.

Vážená paní ředitelko, dne 22. 9. v 11.10 hod. jsme jeli s manželem /75 let/ a synem /ZTP-P /55 let/ směrem od Hloubětína na Hejtmanskou a v polovině cesty, kde byl velký provoz, nám praskla pravá přední pneumatika. Manžel bezpečně zastavil v odstavném pásu.  Vzhledem k tomu, že nebylo mnoho místa na výměnu kola, chtěli jsme volat asistenční službu České pojišťovny a požádat o pomoc, ale nemohli jsme se dovolat. Naštěstí byla na blízku policistka, která se nás ihned ujala, ověřila, že není možné spojení s asistenční službou a zavolala policisty městské policie, kteří během 10 minut u nás byli vozidlem 7AP  0464  a okamžitě nám vyměnili poškozenou pneumatiku za rezervu, policistka přitom zajišťovala bezpečný chod vozidel. Zakončením bylo, že manžel nemohl nastartovat, a tak nám ještě policisté pomohli kabelem nastartovat a my odjeli ihned do servisu na ČM. 

Na místě jsme moc děkovali policistům za pomoc, ale známe jen jejich sl. č.: policistka 0450, policisté 2967, 2414 a tak bychom byli  rádi, kdyby ještě slyšeli pochvalu od svých nadřízených a hodně nahlas. Jsou to lidé na svém místě a těch je dnes hodně málo. S pozdravem Jana a Martin V., Praha 14.

Vážený pane řediteli, dovolte mi Vám srdečně poděkovat za účast Vašich pracovníků na Dnu IZS -Bezpečná dvojka, který se konal dne 3. 9. 2021 v parku Folimanka. Pomohli jste tak přiblížit školákům různých věkových skupin, především pak středoškolákům končícím studium a rovněž široké veřejnosti práci strážníků, která by měla být stále připomínána. Hlavní myšlenkou Dne IZS na Praze 2 byla možnost nalezení smysluplné práce pro širokou veřejnost, zejména však pro končící studenty středních škol, v  této pro bezpečnostní složky personálně nepřívětivé době. Věřím, že se mezi návštěvníky akce takoví zájemci našli. Akce měla ze strany veřejnosti velmi kladnou odezvu a za MČ Praha 2 budu rád, když se budete účastnit i dalších ročníků, které Praha 2 chce pořádat. S úctou Michal Zuna, radní pro bezpečnost, MČ Praha 2.

Vážený pane řediteli, dne 10. 8. 2021 jsem vykonávala šetření v terénu za asistence Městské policie Veltruská 579, Praha 9, služební čísla hlídky: 1274, 3324, 0892. Vzhledem k tomu, že ve Vaší lokalitě jsem ještě služební výkon neprováděla, neznám prostředí. Touto cestou chci uvedeným zaměstnancům poděkovat za jejich profesionalitu a lidský přístup, který mi zajistil příjemné a bezpečné pracovní prostředí v objektu na adrese Trojmezní 2340/2a, Praha 9 – Libeň. Omlouvám se, že poděkování píšu až po měsíci, ale vzhledem k množství práce jsem neměla časový prostor. S pozdravem Mgr. Alena Tobiášová, Úřad práce ČR, Praha 2.

Vážený pane řediteli, dovolte mi vyjádřit poděkování za skvělou spolupráci při distribuci balíčků pro prvňáčky všem základním školám na území hlavního města Prahy. Velký dík patří jak Vám, tak Vašemu týmu, který se na koordinaci a samotné logistice podílel. Ze strany škol i samotných rodičů nám chodí velice pozitivní reakce k obsahu i kvalitě celého balíčku, což nás moc těší. Nic z toho by však nebylo bez Vaší součinnosti. Velice děkujeme i za pochopení drobných komplikací, které se v celém procesu při tak velkém objemu balíčků objevily. S přáním všeho dobrého Ing. et Ing. Jana Berková, ředitelka odboru médií a marketingu, MHMP.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy