01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy únor 2021

Dobrý den, dovoluji si vyjádřit poděkování a hluboké uznání dvoučlenné hlídce Městské policie, která mně a mé vnučce (8) skvěle a vysoce profesionálně pomohla včera 2. února cca v 15 hodin v Karlíně v  Nekvasilově ulici. S vnučkou jsme vlastní neopatrností na cestě z hlídaného parkoviště domů vytrousili na ulici klíč od našeho vozu. Když jsme ztrátu doma zjistili, vydali jsme ihned hledat klíč po cestě na parkoviště, které jsme taktéž celé i s dozorcem prohledali. Když naše zoufalsví dosahovalo vrcholu, objevili se zachránci ve služebním voze MP. S naším ztraceným klíčem... V návalu radosti  jsem si zapomněl poznamenat SPZ jejich vozidla. Až teprve o chvíli později při pečlivém ověřování dokumentů jak vozidla, tak i mých osobních, jsem se pokoušel od strážníků zjistit jakékoliv jejich identifikační údaje, abych věděl, komu máme být za vysoce profesionální pomoc v pravý čas, vděčni. Jediné, co mi prozradili, byla čísla 0103 a 1914. Předpokládám, že jsou to jejich služební čísla. Jestliže ne, prosím Vás, vážený pane řediteli, identifikujte laskavě oba naše zachránce a vyjádřete jim ještě jednou naše HLUBOKÉ PODĚKOVÁNÍ. S díky a s pozdravem K. Z., penzionovaný kapitán českých zaoceánských lodí, s vnučkou Nikolkou, Praha 8.       

Dobrý den, pane řediteli, při dnešním ranním startu do víru velkoměsta mě vedle nemilého překvapení, že mám auto celé od sněhu, a že ho musím celé očistit než vyrazím, velmi mile překvapil tandem strážníků městské policie, kteří dohlíželi na bezpečnost na přechodu pro chodce u OD Billa v ulici Na Petřinách, Praha 6. Bylo to dne 9. února asi kolem 7.15 hodin. Vaši chlapci byli úžasní! Nejen, že chránili doslova svým tělem přecházející chodce, dokonce zastavovali projíždějící řidiče, kteří si nepřivstali a auto neočistili. Velice nekompromisně, ale slušně, kolemjedoucí motoristy napomínali a domlouvali jim, aby si pro další jízdu své vozidlo očistili od sněhu a zmrazek.  Svým přístupem a poctivou službou nejen, že působili preventivně, ale jistě zabránili většímu neštěstí, ke kterým špatným výhledem z vozidla často dochází. Předejte jim můj velký dík! Jistě by si zasloužili nějaké motivační poděkování. Dělají dobré jméno Městské policii hl. M. Prahy a jsou velkým přínosem pro bezpečí v naší krásné metropoli. S pozdravem L. P.

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych pochválila jednoho z Vašich strážníků. Sice neznám jméno, ale bude lehce dohledatelný, neboť dneska 8. února začínal službu na přechodu u základní školy ve Vlkově ulici. A nyní k věci. Ač jistě nemusel, pomáhal s odklízením sněhu. Musím říct, že to na mě udělalo velký dojem. Sama pracuji u PČR a vím, že rozhodně není běžné, že by kolegové udělali něco nad rámec a ještě o své vůli. Prosím, pochvalte ho, protože i takto má vypadat služba občanům a mně to opravdu zpříjemnilo ráno. Velmi dobrá práce. S pozdravem a přáním všeho dobrého K. B.

Dobrý den, ráda bych touto cestou poděkovala za velmi rychlé a milé vyřízení našeho problému. V pondělí 8. 2. 2021 jsme nahlásili problém s černou skládkou, která nám byla vytvořena u domu v ulici Vidlák 56. Hned druhý den za námi přišel náš pochůzkový strážník, který zařídil, že ve středu už bylo vše odklizeno. Strážník měl velice milé chování a problém opravdu bleskově dokázal vyřešit. Ještě jednou moc děkujeme a přejeme mnoho spokojených občanů s prací městské policie, tak jako jsme my. S pozdravem P.

Dobrý den pane řediteli, chci tímto poděkovat strážníkům z OŘ Praha 1, kteří mi velmi pomohli, když jsem v těchto mrazech nemohla rozjet auto. Přišli prakticky okamžitě a pomohli mi nastartovat. Chovali se velmi mile a moc mi pomohli, protože jsem hodně spěchala. Děkuji za pomoc. Hezký den M. N.

Dobrý den, rád bych touto formou vyjádřil poděkování za slušný přístup a profesionální jednání strážníků MP Praha 11, kteří mi včera 9. 2. pomáhali zachránit muže bez domova. Muž byl intoxikovaný, hypotermický a upadal do bezvědomí, událost se stala po 16. hodině v prostoru terminálu BUS ve stanici metra Háje. Sled událostí, který následoval, a nebylo možné ho nijak ovlivnit – špatná sjízdnost silnic a velká vytíženost vozidel ZZS hl. m. Prahy – vedly k zhoršení stavu, ale i přesto snad muž nezemře. S pozdravem a díky J. F.

Dobrý den, dne 2. 2. 2021 jsme v nočních hodinách volali Městkou policii Praha 3 kvůli neutuchajícímu nepříjemnému značnému hluku, kterým nás už několikátou noc obtěžoval soused v domě v Ondříčkově ulici. Pravděpodobně přestavuje byt, boural a vrtal už několik dní, i po půlnoci, a rušilo to obyvatele několika pater. Soused nereagoval na telefonáty, na bouchání na dveře a na stížnosti sousedů, až jsme byli nuceni zavolat policii. Rychle po zavolání se dostavili tři policisté. Ačkoli jim hlučící nájemník neotevřel, už druhou noc je klid. Konečně se několik rodin v domě mohlo v klidu vyspat. Policisté byli velmi milí a vstřícní a povzbudili nás, že se nemusíme bát znovu volat, pokud se to bude opakovat. Vypadá to, že to zabralo a my jsme moc vděční, že nám takto pomohli. Moc chceme podělovat a posíláme touto cestou velkou pochvalu na práci těchto policistů. Budu moc ráda, pokud jim naše poděkování vyřídíte. S pozdravem a přáním klidných dní Ing. M. P.

Dobrý den, rád bych vám všem poděkoval, že svou přítomností u školy Filosofská se uklidnil provoz a líní rodiče už nezajíždějí ke škole. Kéž by to tak bylo i v plném školním provozu. Díky za vaši práci. S pozdravem T. P.

Dobrý den, skoro dva týdny odkládám poděkování a pochvalu za zásah dne 2. 2. 2021 po 20. hodině v ulici Hurbanova Praha 4 Krč. Hlídka přijela k mému zablokovanému autu velmi rychle. Vstřícně a mile se mi snažili  pomoci všemi dostupnými způsoby a v rámci čekání si i všimli nesvítícího veřejného osvětlení a rovnou nahlašovali i tuto závadu. Velké díky a pochvala všem zúčastněným. S přátelským pozdravem I. Š.

Dobré ráno, ráda bych poděkovala hlídce Astra 310, konkrétně strážníkům s číslem služebním 1863 a 2346. Po půlnoci z 11. na 12. 2. mne probudil telefon od jednoho ze strážníků, kteří byli zavoláni do Lázeňské ulice kvůli havárii vody ve sklepení domu. Když jsem dorazila na místo, pánové bleskurychle problém vyřešili. Ve sklepení bylo přes 8 cm vody, která praskla ve zdi a stříkala všude okolo. Jeden ze strážníků uzavřel hlavní uzávěr vody, našel a otevřel poklop, kterým voda odtekla, a bylo po katastrofě. Oba pánové nadmíru ochotní a chápaví. Jestli znamená „Pomáhat a chránit“ i to, že se brodíte 15 minut mrazivou vodou, aby občan nemusel, tak to tedy beru! J Ještě jednou moc díky, pánové, díky vám jsem byla už na místě schopna uvažovat racionálně. J

Zpráva z fcb, dne 19. 2. 2021:

Dobrý den, dneska kolem 12.15h šla moje dcera Anička (7) ze školy domů sama. Bohužel se nemohla dostat do bytu. Zapomněla totiž, že má zamčený i spodní zámek. Plačící běžela zpět k ZŠ Hovorčovická, kde vyhledala policistu a s pláčem mu vysvětlovala, že se nemůže dostat do bytu. Policista Aničku doprovodil domů, kde jí s odemknutím bytu pomohl. Chtěla bych mu osobně poděkovat. Anička ale neví, jestli byl od městské nebo státní policie. Pokud byl od vás, ráda bych se s ním osobně setkala a poděkovala mu při jeho další službě. A byla bych moc ráda za jeho odměnu od nadřízeného. Pozn.: Hledaným strážníkem/policistou je strážník Lubor z OŘ Praha 8.

Vážený pane řediteli, zdvořile žádám o pochvalu pro strážníky Městské policie hl. m. Prahy s těmito sl. čísly: 0850, 1943, 1510, 0297, 3250. Dne 22. 10. 2020 ve 13.45h jsem si v polední pauze odskočila z pracoviště zaplatit SIPO do bankomatu České spořitelny umístěného v průchodu domu Malé nám. 13, Praha 1. Po zaplacení jsem zjistila, že pasáž je z obou stran uzamčená. Zvonila jsem na zvonky kanceláří a restaurací, ale nikdo tam nebyl. Mobilním telefonem jsem požádala kolegyni, aby poprosila strážníky Městské policie, kteří sídlí v budově Magistrátu, o pomoc. Ti mě našli a s další hlídkou zahájili akce k odemčení domu. Po dlouhých peripetiích, kdy se ukázalo, že nikdo z České spořitelny odemknout nemůže, že správce domu je v karanténě a další může přijet až za hodinu, jsem byla odemčena. Vaši podřízení se o mě dobře starali, vždy mi řekli, komu zavolají, co bude následovat a za jak dlouho. Chovali se ochotně, ohleduplně a profesionálně. Kromě poděkování pro ně zdvořile žádám pochvalu a odměnu, jistě neřešili jen tuto nenadálou situaci. Děkuji a přeji pevné zdraví. Mgr. J. U.

Dobrý den pane řediteli, chtěl bych touto cestou moc poděkovat strážníkovi sl. č. 2581, který u mě doma v pátek 26. 2. 2021 zazvonil, a byl jsem vyzván, abych přišel před hlavní vchod domu v ulici Berlínská. Absolutně jsem neměl ponětí, co se stalo, tak jsem urychleně seběhl dolů a zeptal jsem se, o co vlastně jde. Byl jsem kontrolován a zároveň jsem upozorněn, že mám otevřené dveře u auta. Byl jsem v šoku, protože jsme jen vyjeli výtahem nahoru a někdo zvonil. Ten den jsem vezl našeho nemocného otce od doktora, a když jsme přijeli, tak jsem pomáhal tátovi z auta ven, ani jsme si vůbec nevšimli, že jsme nechali otevřené dveře. Strážník byl velmi všímavý, zachránil mi Škodovku před vykradením nebo před zcizením. Nikdy se mi to nestalo, příště budeme lépe kontrolovat. Ještě jednou chci strážníkovi poděkovat za jeho iniciativu. S přáním hezkého dne M. S.

Dobrý den, dneska večer (28. února) jsem píchla pneumatiku na okruhu mezi tunelem Zlíchov a Mrázovka a ve stresu mě nenapadlo nic jiného než zavolat Městskou policii. Dispečer i hlídka byli naprosto profesionální, pomohli mi pneumatiku vyměnit (ani moc nenadávali, že suplují asistenční službu). Propříště už mám uložené číslo na svou asistenční službu. Chci moc poděkovat za vstřícné a profesionální jednání pánů strážníků! G. B. 

Vážený pane řediteli, ve dnech 17. – 18. února 2021 byla provedena příslušníky 2. odboru kriminální služby Hlavního velitelství Vojenské policie realizace trestního spisu, v rámci kterého bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání zvlášť závažných trestných činů. Na průběhu realizace se jako nezúčastněné osoby podíleli Vaši pracovníci Ing. Libor K., Bc. Tomáš S., Karel. M. a Bc. Stanislav H., kteří mimo jiného svým profesionálním přístupem přispěli k bezproblémovému provedení procesních úkonů. K zabezpečení účasti jedné z nezúčastněných osob, jejíž potřeba vznikla až v průběhu realizace, též osobně přispěl Ing. Michal Ridl, ředitel Obvodního ředitelství Praha 10. Tímto bych chtěl Vám i všem jmenovaným velmi poděkovat za příkladnou spolupráci s 2. odborem kriminální služby Vojenské policie. S pozdravem plk. Ing. Michal Čerňanský, MPA, náčelník 2. OKS.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy