01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Poděkování září 2020

Dobrý den, chtěla bych poděkovat za Vaši práci, kdy jsem poslední dobou viděla strážníky v metru kontrolovat nošení roušek. Naposledy dnes 2. 9. v 5,30 na trase C. Myslím, že to je dobře. Přeji pevné nervy a zdraví. R. Š.
Chtěla bych tímto poděkovat vašemu zaměstnanci č. 2438 za nezištnou pomoc, kterou mi poskytl. Dne 20. 5. 2020 mě v Novém Strašecí srazilo auto z kola. Moje zranění byla četná, ale ne na odjezd sanitkou. Pan strážník, ačkoliv nebyl ve službě, mi chtěl sanitku zavolat, a když jsem to odmítla, nabídl mi, že mne odveze domů. Nebylo mi moc dobře a byla jsem mu vděčná. Naložil mne i s kolem do svého osobního auta a odvezl mne 8 km domů, kde mne předal dospělému vnukovi. Děkuji mu ještě jednou za příkladné chování a účinnou pomoc. Dr. M. P., Mšec.
Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych Vám touto cestou poděkovala za vstřícnost a skvělou spolupráci při pomoci s distribucí balíčků pro prvňáčky. Velký dík patří Mgr. Radce Vetešníkové a Ing. Petru Řádkovi a pochopitelně všem dalším zaměstnancům Městské policie hlavního města Prahy, kteří se na procesu distribuce podíleli. Bez Vaší pomoci by nebylo možné náročný proces závozu balíčků včas a bez komplikací zvládnout. Děkuji a těším se na další spolupráci. S přáním všeho dobrého Ing. Jana Berková, ředitelka Odboru médií a marketingu, MHMP.
Dobrý den, včera (8. 9.) jsem byl nucen z neodkladných důvodů navštívit Prahu, konkrétně oblast Vysočany. Vystoupil jsem ve stanici metra Vysočanská kolem 14. hodiny. Protože jsem tuto část Prahy nikdy nenavštívil, byl jsem po výstupu ze stanice a značně dezorientován a nevěděl jsem, kde se nacházím. Vůbec jsem nevěděl, kde bych ulici, kterou jsem chtěl navštívit, hledal. Rozhlížel jsem se, kdo by mi mohl pomoci. V tom okamžiku jsem vedle východu z metra spatřil dvě mladé hlídkující policistky MP. Požádal jsem je, zda by mi byly nápomocny v mém problému. U těchto policistek jsem se setkal s ochotou, vstřícností a profesionálním přístupem, bezchybně mě nasměrovaly do ulice, kterou jsem hledal. Byly velice slušné, vstřícné a proto si takto představuji vzornou práci policie pro nás občany. Myslím, že by tyto dvě mladé policistky mohly být příkladem pro ostatní. Ač jsem jim na místě poděkoval, prosím, aby i prostřednictvím tohoto mého dopisu, jim bylo vysloveno ještě jednou mé poděkování a obdiv k jejich přístupu ve výkonu náročné služby. Neznám bohužel jejich jména ani sl. čísla, ale věřím, že se povede policistky dohledat. Jen na vysvětlení, jsem důchodce ve věku 72 let a celý profesní život jsem pracoval jako výpravčí ČD a proto vím, jak je náročné jednání s občany. Děkuji za vyřízení a zdravím tímto celou MP Praha. S pozdravem M. G., Roudnice nad Labem.
Vážený pane náměstku, alespoň touto cestou bych velmi ráda poděkovala Vám a potažmo vašim kolegům. Dne 9. 9. 2020 jsem přecházela přes přechod pro chodce na ulici Novodvorská, u autobusové zastávky Přírodní. Byla jsem mile překvapená. U přechodu ochotní strážníci pohotově zajistili, že jsem mohla v klidu přejít. Měla jsem hned po ránu příjemný pocit, že i v dnešní nelehké době se o nás hezky staráte. Strážníci byli ochotní, milí. Velmi zdvořile prosím, vyřiďte mé poděkování. S přáním příjemného a klidného dne R. P.
Dobrý den, pane řediteli, chtěla bych poděkovat za práci městské policie, konkrétně okrskové služebny Řepy. Bydlíme v Praze-Řepích, v Socháňově ulici, kam jsme přijeli v pondělí 31. 8. 2020 s nemocným manželem, neboť měl druhý den nastoupit do nemocnice z důvodu operace plíce. Měli jsme osm zavazadel, která jsem nelehko dostala k výtahu, protože chodím o francouzských holích. Výtah byl v poruše. Nastalo zděšení, jak se dopravíme do 4. patra. Manžel volal servis výtahů, kde slíbili poslat technika, až ho seženou. I po urgenci nebyl technik jistý, stejně tak jako opravitelnost výtahu. Proto jsme se rozhodli obrátit se na Městskou policii v Řepích o pomoc. U telefonu byl strážmistr, který během krátké doby sehnal 2 strážníky, kteří, ačkoli měli po službě, nám ochotně přišli pomoci. Dokonce pomohli mému manželovi dostat se do bytu ve 4. patře. Sám by to nezvládl. Za mne i za manžela velmi děkuji. S pozdravem Mgr. O. K.

Dobrý den paní ředitelko, ráda bych vám poděkovala za spolupráci na sobotní akci VOLNOFEST. Všechny hlídky se s námi vždy osobně spojily a strážníci byli o všem informováni, což velice kvituji. Zvlášť bych ale chtěla poděkovat za spolupráci s paní Pošvicovou, která hlídkovala v sobotu během akce. V blízkosti akce se pohybovali bezdomovci, se kterými si poradila a hlavně, když jsem ji potřebovala na místě u občerstvení, kde hrozilo, že bude problém s poživateli soukromých zásob alkoholu, tak nám ihned pomohla a situaci zvládla na jedničku. V neděli, když jsme sklízeli, tak přijela s kolegou na kontrolu, což je také dobře. Kvituji i to, že se zajímala nejen během akce, ale i po ní. Byly jsme neustále v kontaktu, což nám velice usnadnilo práci. Děkuji za její profesionální i lidský přístup, takto si představuji práci strážníka a spolupráci MP a MČ. Nyní je prostor vyklizen, uklizen a předán majiteli, na MHMP jsem vše hlásila. DĚKUJI TEDY VŠEM A HLAVNĚ VÁM, ŽE JSTE NÁM ZAJISTILA POMOC Z VAŠÍ STRANY. Akce je hodnocena lidmi pozitivně, alespoň, co se ke mně zatím dostalo, za což jsem ráda a je to i díky vám. Příští rok akci plánujeme opět v termínu 11. září, ale to se vám ještě ozvu. Dříve by měly být Čarodějnice opět u ulice Pospíchalova. Děkuji a přeji příjemný a klidný zbytek roku Zora Straková, ÚMČ Praha 14.

Dobrý den, chtěl bych tímto poděkovat za rychlý zásah proti narušiteli nočního klidu za domem v Hurbanově ulici. Zde se nacházel opilý jedinec řvoucí nesmyslné věty. Z okolních domů jej spoluobčané slušně vyzývali, aby se šel vyspat. To však pouze zvýšilo jeho agresivitu. Po mém telefonátu v 1. 11h se na místo ihned dostavila tříčlenná hlídka, která dotyčného odvedla a sjednala tím pořádek. Vyjádřete proto, prosím, mé poděkování zasahujícím kolegům, kteří jej v konečném důsledku chránili přede mnou, když jsem si to s ním přišel "vyříkat". Děkuji také operačnímu důstojníkovi za rychlost zásahu a panu řediteli za dobrou organizaci. Ing. S.
P. S. Konečně se můžeme v okolí vyspat.

Vážený pane řediteli, dovoluji si Vám poděkovat za výbornou spolupráci na příměstském cyklistickém táboře BIKE CAMP. Díky pánům strážníkům z Oddělení prevence na DDH Glowackého, Praha 8 zažily děti krásný program, odnesly si nové znalosti, zkušenosti a spoustu dárků. Pan Šourek a jeho kolega odvedli svoji práci jako profesionálové na velmi vysoké úrovni. Budeme se těšit na další spolupráci a přejeme mnoho zdaru do Vaší činnosti. S přátelským pozdravem Jiřina Faloutová, ředitelka, Dělej, co tě baví, z. ú.

Dobrý den, ráda bych touto cestou poděkovala dvěma strážníkům MP (služební čísla 2953, 3220) za velmi profesionální přístup při záchraně naší fenky NO, která se nám zaběhla do sportovního areálu Karlovy university, ul. Bruslařská, Hostivař. Více takových strážníků v řadách policie. S přátelským pozdravem L. D.

Dobrý den, chtěla bych vám poděkovat za aktivní přístup v řešení neustále špatně parkujících vozidel na a v okolí přechodu pro chodce na křižovatce Pitkovická x Průběžná. Situace se za posledních pár měsíců zhoršila, a proto vám touto zprávou chci poděkovat za aktivní přístup v kontrolách a penalizacích řidičů automobilů (zejména vozy kurýrů blízké restaurace), kteří celé dny ignorují umístěný přechod pro chodce a svým opakovaným jednáním (částečné, nebo plné parkování na zebře) zvyšují riziko přecházení v této křižovatce. S pozdravem B. K., obyvatelka Prahy 10.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy