01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Poděkování květen 2020

Dobrý den, ráda bych tímto způsobem poděkovala strážníkům, lépe řečeno strážnici a strážníkovi, kteří měli noční službu v sobotu 2. 5. 2020. Velmi rychle a ochotně vyřešili problém, který jsme měli. Jednalo se o dlouhodobější rušení nočního klidu v zadní části ulic Lounských a 5. května, který jsme do té doby neřešili. Děkuji za vstřícný přístup a profesionalitu. H. Š.

Dobrý den, chtěl bych poděkovat vašim policistům, kteří v pátek odpoledne pomohli mé matce na hřbitově na Zličíně, když se jí udělalo špatně z nošení roušky v tom teple, což se jí vzhledem k jejímu věku občas stává. Postarali se o ni, dali jí napít a odvezli domů. Děkuji za jejich ochotu. K. J.

Vážení v první linii, dovoluji si Vám jménem celého týmu SFOOD.cz poděkovat za spolupráci při dodávkách obědů. Doufám, že Vás to při službě potěšilo a vzkazy od dětí na pokrmech byly příjemným rozptýlením ve chvíli krátkého odpočinku. Pokud jste byli spokojeni a byl by z vaší strany zájem, jsme připraveni dodávat pokrmy i nadále. Na výběr bude z několika druhů, včetně vegetariánské verze, v cenové relaci 80 Kč/oběd. Více Vám rádi zodpovíme na emailu info@sfood.cz. Bylo nám ctí s Vámi spolupracovat a těšíme se na shledanou. Za SFOOD.cz Mgr. Jan Stejskal, ředitel SPV Vinohrady s.r.o.

Dobrý den, chci moc poděkovat za ochotu, přístup k práci, slušné jednání a pomoc v pro mě neřešitelné situaci. Nešťastnou náhodou mi nefungovala baterie v autě a nešlo nastartovat. Na pojišťovnu bych čekala 4h, což se mi nehodilo, protože jsem spěchala. Nikdo nebyl ochoten pomoci přes kabely, a roztlačit vozidlo nešlo. Strážníky jsem potkala o ulici dál a do ulice Anny Letenské dojeli po pár minutách s tím, že mi pomohli vozidlo nastartovat a jednali velmi slušně. Velmi jim tímto chci poděkovat, když jsem jim nemohla ani podat ruku kvůli pandemii. Sl. číslo jednoho ze strážníků je 3411. Alespoň doufám, že si číslo pamatuji správně. Děkuji! S přáním hezkého dne L. N.

Vážený pane řediteli, chtěla bych touto cestou poděkovat dvěma příslušníkům Městské policie Praha 5, kteří nám pomáhali dne 18. 5. 2020 cca ve 14 hod. s přesunem bezdomovce pana Škardy. Místo, kde tento pán trvale pobývá, již několik měsíců bylo totiž nutné uklidit a vydezinfikovat, což by nebylo možné bez přispění přítomných strážníků. Jejich přístup byl velmi profesionální a korektní vůči všem stranám, i když tato situace je vždy všem zúčastněným velmi nepříjemná. Děkuji Vám za ochotu a vstřícnost, se kterou jste se k této věci postavili. S přáním hezkého dne Bc. A. C., správa Petřína.

 

Vážení, dovolte mi, abych poděkoval členům posádky vozu MP, kteří mi pomohli ve středu 25. 5. 2020 v odpoledních hodinách. Při cestě do nemocnice jsem zůstal se svým vozem stát v dopravní zácpě v Zenklově ulici. Můj zdravotní stav se začal zhoršovat, měl jsem velmi omezené dýchání, cítil jsem se ohrožen a uvědomoval jsem si nebezpečnost situace. Všiml jsem si vozidla MP, které rovněž stálo v koloně. V bezvýchodné situaci jsem posádku požádal o pomoc. Členové posádky vozidla MP se mě nejdříve dotázali, zda jsem schopen řídit a pak mě svým vozidlem doprovodili z kolony k nemocnici. I po příjezdu k nemocnici se dále zajímali, jak by mi mohli pomoci. V nemocnici jsem byl bezodkladně hospitalizován a nakonec pro mě vše dobře dopadlo - určitě také díky zmíněné pomoci. S pozdravem L. K.

Dobrý den, chtěla bych poděkovat strážníkům z Prahy 10 z Malešic za pomoc. Ve středu 8. 4. jsem parkovala v Malešicích a bohužel mi zapadly klíče od odemčeného auta do kanálu pod předními dveřmi. Pánové přijeli a snažili se mi pomoci, vrátili se pro delší provaz s magnetem a pomohli mi mé klíče vyprostit z kanálu. Děkuji Vám moc za pomoc, vím, že v této době máte svých starostí dost. Jsem ráda, že i v takhle chaotické době se najdou lidé, kteří jsou ochotní pomoci i s takto banálním problémem. Hezky zbytek dne Š. S.

Vážený pane řediteli, děkujeme Vám za zajištění asistence strážníků OŘ MP Praha 10 dne 21. 5. při večerní kontrole dodržování nařízení č. 9/2011 Sb. HMP (tržní řád) v provozovně Strašnická krčma. Všichni tři strážníci, s velkou osobní a místní znalostí, byli opravdu „muži na svých místech" - zatímco kontrolní pracovníci živnostenského odboru MHMP řešili zjištěné porušení uvedeného nařízení s personálem restaurace, Vaši podřízení naprosto profesionálně, trpělivě, v klidu a pohodě ve velmi krátké době „vyřešili" přítomnost a poměrně hlučné projevy několika hostů na restaurační zahrádce. Ve velmi krátké době všichni hosté z místa odešli. Ještě jednou děkujeme a těšíme se na další spolupráci. S přáním úspěšného dne Mgr. Petr Synek, metodik - kontrolor v oblasti živnostenského podnikání a reklamy, MHMP.

Vážený pane řediteli, dne 19. 5. 2020 jsem zaslala e-mail s žádostí o pomoc při dořešení situace s parkováním vozidel před kójí, kde máme uloženy popelnice. Odkaz na dořešení situace Městskou policií nám byl písemně doporučen z Referátu dopravy a Stavebního odboru MČ Praha 10, na které jsme se obrátili s žádostí o provedení vyznačení zákazu stání před zmiňovanou kójí. Velmi chceme touto cestou poděkovat za vstřícné jednání Vašich strážníků, kterým byl případ přidělen, Josefa H. a Kateřiny H. Slušně na místě vysvětlili, že pokud tam není zákaz parkování, MP situaci řešit nemůže. Tímto to pro ně mohlo skončit. Oni se ale snažili maximálně pomoci naši svízelnou situaci vyřešit. Pan Josef osobně jednal s Úřadem MČ Praha 10, opakovaně mi volal, co dohodl a co máme udělat, aby došlo k vyřešení problému. Dokonce nabídl pomoc při vyřešení odvozu skládky betonových kusů složených u kóje neznámým pachatelem. Takto si představujeme profesionální jednání a pomoc strážníků Městské policie. Jmenovaní si zaslouží naše velké poděkování a úctu. V. K., Praha 10.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy