01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Poděkování duben 2020

Vážené dámy a pánové, v době, kdy vás mnozí hloupí lidé napadají za vaši práci, naplňující mnohdy pochybná opatření našich mocipánů, bych chtěl touto cestou poděkovat všem vašim pracovníkům, kteří v době, kdy dostávají spousty udání od zakomplexovaných občanů (to nám vydrželo od Rakouska a i Němci se za 2. světové války divili, kolik dobrovolných udavačů tady máme, o STB ani nemluvím) plní své povinnosti. Upřímně, je mi i trochu líto toho vyhozeného strážníka, který musel na udání řešit srocení těch mládežníků u rybníka, že mu ujely nervy a byl bez milosti ihned, a dle mého názoru ale správně, z MP vyhozen, asi to nebyl zas tak špatný člověk. Nicméně, i strážník je jen člověk a blbci jsou i u policie i v civilu (v některých státních orgánech dokonce asi i převažují). Můj mail berte jako povzbuzení vašich pracovníků, kteří to dnes doopravdy nemají lehké. Nařízení si nevymýšlejí, ale musí je ze své podstaty vyžadovat a odnášejí nepěkné reakce za blbost jiných (třeba ty idiotské příkazy na roušky), nakonec je musejí nosit taky i na liduprázdných ulicích…
Tak klukům i holkám pevné nervy a hodně zdraví. Můj mail není myšlen ironicky, skutečně všem u MP (a pochopitelně i PČR) děkuji, tak jim to, prosím, nějak přetlumočte. J. N.

Dobrý den, chtěl bych Vám touto cestou poděkovat za přijatá opatření a příkladnou spolupráci. Sám jsem byl opakovaně svědkem přítomnosti Vašich lidí při obchůzce terénu, což je pro mě dostatečným důkazem Vaší ochoty výše zmíněný problém řešit. Od doby, kdy jsem Vám poprvé psal, jsem v této lokalitě nezaznamenal žádné výrazné porušení pravidel/zákonů. Prosím, vyřiďte mé poděkování službu konajícím kolegům. Přeji Vám i Vašim kolegům hezké dny. J. J.

Vážení, velice si vážíme vaší ochoty pomáhat v době, kdy Prahu postihla nákaza novým typem korona viru SARS-CoV-2. Poděkování patří vám všem, kteří jste se dobrovolně zapojili do boje s nákazou, ať už je to v podobě šití a darování roušek, dodání potřebného materiálu či nabídky svých služeb. S epidemií takového rozsahu se setkáváme vůbec poprvé a učíme se tedy za pochodu. Vámi nabídnutá pomoc byla využita pro potřebné, ať už pro lidi v první linii, dobrovolníkům, jednotlivým městským částem, tak i zdravotním a sociálním zařízením. Vážíme si všech občanů, organizací, firem i univerzit, všech, kteří v rámci nouzového stavu nezištně pomáhali a pomáhají široké veřejnosti. Objevila se mezi vámi velká solidarita, která pomáhá téměř ve všech sférách života Pražanů. Moc si vás a vaší pomoci vážíme. Ing. Petr Hlubuček, náměstek primátora pro oblast životního prostředí, infrastruktury, technické vybavenosti a bezpečnosti.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy