01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Pražští strážníci se vrátí na přechody u škol

Začátek školního roku je za dveřmi a pro strážníky to znamená návrat na přechody u škol, kde dohlížejí na bezpečnou cestu školáků, kteří jsou v myšlenkách mnohdy ještě na prázdninách. Prvního září bude dohled tradičně zvýšen na maximum možného – před začátkem vyučování bude bezpečnost školáků ze 151 základních škol zajišťovat na 174 přechodech 245 strážníků. Během celého školního roku se pak budou školáci ráno setkávat se strážníky provádějícími dohled na více než 110 přechodech.

Větší hustota silničního provozu a více malých i dospělých chodců s sebou přináší také zvýšené riziko dopravních nehod, proto budou strážníci zajišťovat viditelné namátkové měření rychlosti u vybraných škol a školských zařízení.

Strážníci z Oddělení prevence, kteří se vzdělávání dětí v oblasti dopravní výchovy věnují celoročně na přednáškách ve školách i na dopravních hřištích, ve spolupráci s obvodními ředitelstvími MP zajistili také v letošním roce v průběhu letních prázdnin  distribuci více než 14 tisíc dárkových balíčků pořízených hl. m. Prahou pro prvňáčky ze všech základních škol zřizovaných Magistrátem hl. m. Prahy a jednotlivými městskými částmi.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy